Training Vlot & Veilig I (halve dag)

Rijden door uitdagende bochten; voor veel motorrijders is dit  waar motorrijden om draait. Maar bij het nemen van een bocht komt veel kijken. Misschien vind je het spannend of voel je je niet altijd even zeker of zelfs onveilig als je door een bocht gaat. Dan is deze bochtencursus van een halve dag wat voor jou!

De bochtentraining op de motor bestaat uit 2 delen: beheersing van het voertuig (je stuurtechniek) en beheersing van de situatie (inschatten en rijden van de bocht).

I - Stuurtechniek

Tijdens het gedeelte stuurtechniek van de motor bochten cursus kijken we naar de manier waarop je nu je motorfiets bestuurt. Indien nodig ‘sturen’ we dat bij. Het uitgangspunt daarbij is toepassing van countersteering. Als je dat nog niet beheerst dan leer je countersteering toepassen.

II - Situatiebeheersing

Tijdens het gedeelte situatie beheersing van deze motor training bochten leer je hoe je bijtijds je snelheid moet aanpassen als je een bocht nadert. Ook leer je in deze cursus met welke snelheid je de bocht moet nemen, hoe je door de bocht moet sturen en hoe je vóór en dóór de bocht moet kijken. Tenslotte leer je hoe je op de juiste manier moet accelereren uit de bocht. 

Kortom, alle vaardigheden die nodig zijn om op een leuke, veilige, ontspannen en gecontroleerde manier door bochten te rijden komen in deze bochtentraining op de motor aan bod!

Bochtencursus op de motor – In de praktijk

Speciaal voor deze bochten cursus zijn er mooie en uitdagende routes uitgezet om je vaardigheden naar een hoger niveau te brengen.