Training Vlot & Veilig II (hele dag)

Als vervolg op Vlot & Veilig I kun je deze cursus volgen. 

Ik ga de hele dag met je op pad. Daarbij gaan we kijken wat je niveau op dit moment is. Het streven is (nog) vlotter, maar zeker veilig, bochten te gaan rijden. 

Deze bochtentraining op de motor bestaat (net als Vlot en Veilig I) ook weer uit 2 delen: beheersing van het voertuig (je stuur- en kijktechniek) en beheersing van de situatie; het inschatten en rijden van de bocht.

I - Stuur- en kijktechniek

Tijdens het gedeelte stuur- en kijktechniek van deze cursus kijken we naar de manier waarop je nu je motorfiets bestuurt. Hoe jou kijktechniek is. En hoe jij je positioneert op de weg. Indien nodig ‘sturen’ we dat bij. 

II - Situatiebeheersing

Tijdens het gedeelte situatie beheersing van deze training gaan we naar uitdagende slingerwegen. Daar kun jij niet alleen gaan genieten van wat bijvoorbeeld dijkwegen je te bieden hebben, ook kun jij je techniek (en snelheid?) gaan bijschaven!

Vaardigheden die nodig zijn om nog vlotter, maar zeker veilig en gecontroleerd door bochten te rijden, komen in deze vervolgtraining aan bod!

Bochtencursus op de motor – In de praktijk

Speciaal voor deze bochten cursus zijn er mooie en uitdagende routes uitgezet om je vaardigheden naar een hoger niveau te brengen.